سرویس DDNS چیست و چه کاربردی دارد؟

در برخی از موارد شما قصد این را دارید که از طریق اینترنت، به سرویس های درون شبکه خود دست پیدا کنید. به طور مثال میخواهید از طریق اینترنت و موبایل، به DVR شرکت خود دست پیدا کرده و تصاویر آن را چک کنید. لازمه این کار، گرفتن یک IP Static از ISP که اینترنت شما را تامین میکند، میباشد. هربار که ارتباط ADSL شما قطع و وصل میشود، یک IP از ISP دریافت میکنید که این IP هر بار تغییر میکند. شما با پرداخت مبلغی در ماه به ISP، همیشه یک IP ثابت خواهید داشت که به آن IP Static میگویند.

با این همه برخی از ISPها امکان ارائه IP Static به مشترکین خود را ندارند. راهکار این مشکل، استفاده از DDNS است. سرویس Dynamic DNS یا DDNS، قابلیتی است که بر روی اکثر ADSL Modemها وجود دارد. کافیست از سایت DDNS یا No-IP، یک اشتراک تهیه کنید. پس از آن، نامی برای سازمان خود تعیین میکنید، مانند Datis.dyndns.org که این نام را بر روی ADSL Modem، در قسمت تنظیمات DDNS تعیین میکنید.

هرچند برخی از مودم ها نظیر Dlink، به شما اجازه میدهند تا به طور رایگان، یک اکانت DDNS در سایت Dlink ایجاد کرده و بر روی ADSL خود تنظیم کنید. پس از تعیین نام DDNS، هر بار که ADSL شما قطع و وصل شود و IP جدیدی از ISP دریافت کند، این IP در سایت DDNS آپدیت شده و شما فقط با نام تعیین شده، کار خواهید داشت. به طور مثال، در تنظیمات نرم افزار مشاهده دوربین مداربسته بر روی موبایل، بجای وارد کردن IP Static، نام DDNS تعیین شده (مانند datis.dydns.org) را وارد میکنید.

 

نویسنده مقاله: سید حسین آل طعمه

نوشته شده در تاریخ: 96/05/08